Pileće grudi u alu vreći … sa pečurkama, puterom, belim vinom i timijanom

By Jamie Oliver

Sastojci:
2×200 grama pilećih grudi
1 šaka sušenih vrganja
255 grama mešanih pečuraka, nasečenih
1 velika čaša belog vina
3 pune kašike putera
1 šaka svežeg timijana
2 čena belog luka, očišćenog i naseckanog
Priprema:

Pošto je u pitanju obrok za dvoje, treba vam velika vreća u koju će stati svi sastojci. Uzmite široku foliju i napravite vreću tako što ćete staviti dva sloja jedan preko drugog (dužine otprilike kao dve kutije za cipele) i onda saviti ivice sa tri strane pravougaonika. Četvrtu stranu ostavite otvorenu.
Zagrejte rerenu na 220 stepeni. U činiji pomešajte sve sastojke sa piletinom osim vina. Smestite ih u vreću, zalijte vinom i pazite da ne probušite foliju. Onda previjte i zatvorite i četvrtu stranu i proverite da li je vreća dobro zatvorena sa svih strana. Nežno je položite u plitku posudu za pečenje.Pecite oko 25 minuta.
Izvadite iz rerne, stavite vreću na veliki tanjir, iznesite na sto i otovorite foliju. Izvor: Oklagija.rs